diumenge, 22 de gener de 2012

Temps de protestes

#razonesCIErre

El divendres ens concentràrem davant Delegació de Govern per exigir el tancament dels CIE (Centres d´Internament per a Estrangers) perquè cap ésser humà és il·legal, perquè no es pot tancar a ningú per no disposar de permís de residència o de treball (una simple falta administrativa equiparable a una multa de trànsit), perquè cal denunciar el tractament que en aquestes presons es dóna als immigrants. Omplírem la plaça de raons per al seu tancament, i la "señorita de las margaritas mágicas" la va clavar amb "Los CIE´s matan". En menys d'un mes han mort una dona congolesa en el CIE d'Aluche (Madrid) i un xic guineà al CIE de Zona Franca (Barcelona), morts que es podien haver evitat. A l'estat espanyol hi ha 9 centres-presó d'aquest tipus i a València també en tenim un, en Zapadores, on els de CIE's NO es concentren tots els últims dimarts de mes a les 19:30. Si voleu saber més i comprovar la urgència en el tancament d'aquests centres-presons, cliqueu ací.Ahir ens manifestàrem per l'educació pública. Exigint més inversió, més qualitat, més valencià, més dignitat. Això sempre. Però en aquesta ocasió s'exigia també que la Generalitat saldara els seus deutes amb els centres educatius i acabara amb aquesta política d'ofegar a la funció pública; ahir protestaven els mestres i professors, però el dijous que ve seran tots els funcionaris. Érem molts, jo no sé comptar grans quantitats, ni tampoc em fie de xifres "oficials", només sé que jo estava a Sant Agustí, però veient com estava el carrer de Xàtiva, i sabent pel mòbil com estava Sant Vicent (més enllà de la FNAC) i Guillem de Castro (fins al MUVIM), només puc dir que els polítics no poden mirar a una altra banda. Molta pancarta, molta dolçaina, molta batukada, molts xiquets i joves, molta gent, gent d'ideologies variades, moltes crítiques al malbaratament que hem viscut i patit, com demostren aquestes consignes que es van poder veure:
"Cambio bolso de Vuitton por un ordenador y proyector"
"Para ruina, pulse F1"
"Per als conills i falcons l'Aeroport de Castelló i per als alumnes el barracó"
I això no va acabar el dissabte a la plaça de la Mare de Déu, demà tots de negre a col·legis i instituts; el dimarts, tancaments als centres i dijous, aturades i una nova manifestació. Aquesta de tota la funció pública, a les 18:30 a Sant Agustí (no penseu que caldria canviar-li ja el nom a aquesta plaça?).


#fogueradelsvelluters

A la foto, el xic de la "señorita de las margaritas mágicas" preparant la nostra torrà.  
Ahir a la nit vam estar a la plaça del Pilar, a la calor d'una foguera, a l'olor de carn torrà i al so de dolçaines i batukades.
Es celebrava la foguera dels velluters per reinvindicar millores necessàries en el barri (equipaments, parcs i jardins, aparcament, solars abandonats, droga i prostitució...). I commemorar el motí dels velluters, una revolta dels treballadors de la seda demanant millors condicions de vida en 1856.
Muixerangues multiculturals, grups molt variats, torraes de carn, de sardines i per a vegetarians, germanor (quina paraula més fallera ...), milions d'arquitectes per metre quadrat... Tot en la meua plaça favorita, pèls de punta! Gràcies a l´associació de veïns El Palleter per organitzar-ho i a la companya de la "señorita de las margaritas mágicas" per convidar-me!