dimarts, 19 de juliol del 2011

Altres formes d´economia: Els tres mites del capitalisme

Part 3. ALTRES FORMES D´ECONOMIA: 
 Els tres mites del capitalisme
 L´obsessió pel creixement desmesurat
[...]
"Sempre miraré amb admiració aquell ministre d´Economia d´un país ric que un dia digui: "senyors, l´any que ve baixarem un 2% el PIB, perquè estem malbaratant tant els recursos, estem gastant tant l´energia, estem fent malbé tanta fusta, que no tenim dret de continuar aquest ritme i, per tant, jo us proposo que no augmentem el producte interior brut, sinó que el mantinguem estable o que el rebaixem". Però encara no conec cap ministre d´Economia que ho hagi dit. Aquest ministre d´Economia mereix un respecte, però la idea que la bonança econòmica, que el creixement ha d´anar aparellat, any rere any, amb la nostra activitat econòmica, em sembla horrorós."

Fragment extret del llibre "Un altre món" d´Arcadi Oliveres.

Això és només una xicoteta part, publicaré algun fragment més, però paga la pena llegir-lo al complet. Si vols, t'ho puc prestar (gràcies al "señor de las estrellas viajeras ;)

4 comentaris:

El senyor del parquet dolç ha dit...

oooooh, senyoreta de les violetes silencioses!! jo vull que me'l deixes!!!! això sí, puc tindre-te-lo sequestrat un parell d'anys, al meu ritme de lectura :D
Besets!

Raquel* ha dit...

ooohhh... què bonic!!! violetes!!! te´l deixaré quan acabes aquell que llegies l´estiu passat a aquell jardinet de Zagreb! Un rere un altre, que si no ens agobiem!

El senyor del parquet dolç ha dit...

Motivació extra per a acabar-lo :D gràcies :P

Raquel* ha dit...

Ei, para el carro, fins agost no calen motivacions extres per llegir res... tenim molts plànols i esquemes per fer abans!