dilluns, 9 de novembre del 2009

Vint anys sense mur?

Doncs sí, ja fa vint anys que caigué el mur de Berlín... i jo tinc eixa imatge, vista a la televisió, gravada en ment. Hui no en fan més que parlar a la radio d´aquesta efemèride, de programar especials al respecte a la televisió... i és clar que cal celebrar-ho, però també hauríem de recordar que vint anys després continua existint un mur psicològic, que vint anys després continuen existint murs sense enderrocar, inclús que vint anys després s´han construits de nous una vegada que el berlinés ja havia caigut.
Ens recordem del mur que envolta Ceuta i Melilla? Ens recordem del mur que envolta Palestina? Ens recordem del mur que separa els Estats Units de Mèxic? I de tants altres?
Què bonic seria que en poc de temps es pogueren reviure en aquests llocs imatges històriques com aquesta de 1989,... Mentres tant, els murs continuaran coartant llibertats.



Peli i BSO per a hui: Goodbye Lenin!
Foto: jo a la
porta de Brandenburgo (febrer de 2006)

2 comentaris:

El senyor dels estels viatgers ha dit...

No sé per què, però em sembla que estàs un poc rara en eixa foto...

Per cert, un consell: jo no posaria molts enllaços a la Viquipèdia en castellà sobre temes palestins/israelians, per sistema són articles prou esbiaixats (si t'ho dic jo, ja t'imaginaràs cap a on). Ja saps eixes coses dels lobbies i tal...

Raquel* ha dit...

Si potser... crec que tinc cara de no haver dormit... com tota unflada... i els cabells que em tapen els ulls...
Però és l´única foto que tinc allà! Puc fer un fotomontatge, però ja no sóc una aturada, així que no em sobra el temps ;)
I moltes gràcies pel consell, tens tota la raó. Això em passa per no llegir els links i ficar-los sense control... (sóc addicta a la wikipedia :P) Però bé, tu ja saps molt bé allò que significa eixe mur,...
I molt bon viatge de París a Londres! Quan tornaràs per ací?