diumenge, 1 de novembre del 2009

Manifestació-processó per les víctimes de la democràcia

Ahir de vesprada vaig assistir de dol rigorós a la manifestació que he estat anunciant des d´ací. I va ser impressionant. Des del moment que vam aturar el trànsit a Sant Agustí a base d´aplaudiments (per què no es va tallar el carrer és un dubte que no aclarirem mai, potser volien reduir el nombre de manifestants mitjançant els atropellaments), fins arribar a la plaça de la Verge on no hi entrava cap ningú més (de fet, crec que els de Canal 9 no han fet noticia perquè no aconseguiren entrar a la plaça...). No feu cas a qui diu que érem solament un grupet d´extremistes radicals. Va transcórrer sense incidents, amb música per tot arreu, bandes, colles de dolçainers, batukades que van fer-nos ballar, cabuts, pancartes molt enginyoses, gent coneguda e inesperada, i un ambient festiu que ja hi podia esser tots els dissabtes a València. La gent està ja molt cansada, la societat està despertant.
La policia diu que hi érem 2200, l´organització 70000. Estem massa acostumats a aquest ball de xifres, últimament ha hagut casos veritablement escandalosos. Jo no sé comptar en aquestes situacions, l´únic que sé ben cert és que hi érem molts, i que encara n´hi ha moltíssims més que no estaven presents però sí estaven amb nosaltres des de lluny, que hem d´obrir els ulls a tots aquells qui sols veuen Canal 9 o es mouen pels grans events, hem de fer veure que les coses es poden fer d´un altra manera (qui ficar al poder, no ho tinc clar... en València el tenim difícil ara per ara, allò que està clar es que els qui hi ha ara han d´eixir, i per la porta petita, eixa que ha de comunicar directament amb Picassent o Fontcalent o sa casa, però ben quietets...).
En fi, si cal repetir-ho, haurem de repetir-ho tantes vegades com calga. Fem-los fora!

Això es un vídeo que vaig fer quan arribàrem a la plaça de la Verge. Simplement per veure l´ambient, perquè la qualitat del vídeo no dóna per a més...

4 comentaris:

La señorita de los complementos geniales ha dit...

Chica, sí que había ambientico sí. En Canal 9 no sé si han dicho algo (no lo he visto) pero en Telecinco sí y se veía mucha gente y de buen rollo, han hecho hincapie en que no lo organizaba ningún partido político, a ver si sirve para algo.

oyes, el martes cenica en el Pisico? ya que los fines de semana parece que estamos destinadas a no coincidir tendremos que cambiar de día, no? (lo del martes es orientativo, se puede mover al día antes o después)

;)

Raquel* ha dit...

Me estaba acordando ahora de una pancarta que llevaba un chico que durante un rato marchó a mi lado (x cierto, tenía unos ojos impresionantes). Decía: "¿Quién puede votar a un ladrón?"
En un momento, se acercó un hombre y le dijo: "Quien lo es o quien aspira a serlo". ¡Memorable!

Señorita de los complementos geniales, lo de la cena de restos del Pisicolloween 2 te lo confirmo mañana, en función de cómo sea mi jornada laboral normal... ;)

Alegria De La Huerta ha dit...

mmmm... li vaig fer una fotografia, el que passa és que surt amb el cap girat i no se li veuen els ullasos que dius ;)

Va ser impressionant, i en arribar a la plaça de la Mare de Déu... no parava d'entrar gent i més gent. Tant de bo serveixi per alguna cosa, com a mínim ara no ens sentim tan sols.

Raquel* ha dit...

Quina llàstima! espere que tú els vegueres... perquè a mi se m´han gravat a la memòria! hehe

Encara que l´important va ser la mobilització ciutadana que es va fer present d´una forma, crec, molt més sorollosa del que s´esperaven. Ja n´hi ha prou de somriures rígids, és l´hora de somriure amb sinceritat.