dijous, 1 d’octubre del 2009

Avinguda del País Valencià

No sé si esteu al corrent de la burla que l´Ajuntament de Torrent està fent-li a la democràcia amb el referèndum que s´ha inventat per a canviar el nom de l´Avinguda del País Valencià. La primera queixa al respecte és que a Torrent hi ha problemes molt més importants que aquest, com ara la destrucció del Safranar per a fer vivendes quan al Parc Central estan gairebé totes buides. Però n´hi ha moltes més: la Diputació ja li va fer veure que no era un tema de relevància local i per això no es podia dir "referèndum" i aleshores l´anomenaren "enquesta"; les urnes foren obertes sense cap mena de control per a canviar aquest nom i sorprenentment quan l´enquesta va finalitzar, hi havia més vots que votants; encara que l´opció de deixar el nom com està existia i va ser el més votat, s´ha decidit que havia guanyat el canvi perquè sumant totes les altres opcions eren més; va votar solament un 3,5% del cens tot i que l´alcaldessa deia que feia aquesta enquesta per abrumadora petició popular (i dic jo... popular del poble o popular del PP?). La segona volta, que va finalitzar ahir, es feia per internet. Podies votar només introduint el DNI y la data de naixement... aleshores jo podria haver votat pels meus avis, cosins, pares i amics als qui aquest tema no els interessa? Aleshores els amics de l´alcaldessa podrien haver votat pels seus avis, cosins, pares, amics i demès ciutadans als qui aquest tema no els interessa? Encara no sé com ha quedat el resultat, en primera volta havia guanyat Avinguda al Vedat (que és el primer nom que va rebre l´Avinguda, però també es va dir Avinguda dels Màrtirs i aquesta opció no hi era ara... s´han oblidat d´incloure-la o és que al menys tenen un miligram de cervell? Perquè, tot i que dient aixó potser em guanye l´enemistat de molts amics, perquè no fem una enquesta per canviar-li el nom a la falla Ángel del Alcázar?) Aquestes són sols alguns dels temes indignants d´aquest assumpte, però havia cercat de no alterar-me massa, més que res perquè mai diem: "Hi és a l´Avinguda del País Valencià". Ni mai direm: "Hi és a l´Avinguda al Vedat". Ni "a l´Avinguda del Regne de València". Ni "a l´Avinguda de Torrent" Hem dit, diem i direm: "Hi és a l´Avinguda". I punt. El problema ha estat que hui he hagut de recòrrer-la de dalt a baix i me he trobat aixó cada 10 metres...
Tanta crisi, tanta crisi... Aquests blavers de la Plataforma Jovenil Valencianista no saben quants diners de les butxaques dels torrentins ha costat refer tota l´Avinguda de llambordins de granit i de travertí? Tampoc deuen saber quant costarà netejar-ho... Ni l´alcaldessa quant costa fer la enquesteta ni la publicació que ha regalat als quatre que han anat a votar? I, per favor, si canvien el nom de País Valencià que no siga per ficar Regne de València!

Tinc la sensació que els governants estan com jugant al Monopoly, que l´únic que els importa és omplir-se les butxaques i mantindre al poble entretingut amb votacions i carreres de cotxes com si fórem formiguetes deambulant entre les cases i els hotels del taulell. Que sempre ha sigut així... potser, però crec que ara juguen com amb unes copetes de més, que gaudixen al veure les formiguetes en formació d´atac contra els manipuladors. Han estat tant de temps fent allò que els venia en gana que ara no ens creuen capaços de llevar-li´ls el poder de les mans, no els sentiu riure´s de tots nosaltres? Els meus nivells d´exaltació estan arribant a límits insospitats... Crec que mai no he parlat de política ací al Cràter, però no podia més... Menys mal que demà comence un curs de relaxació que pense que m´anirà molt be de cara al que queda de legislatura municipal, de crisi i de cas Gürtel. I que els de "El Jueves" han fet un resum molt divertit (perquè és millor riure que no plorar) de la política valenciana que podeu veure ací. I que els col.lectius crítics de Torrent celebren demà el Correllengua a Torrent amb una enquesta per canviar el nom de la nostra alcaldessísima.
Ja pot passar el corrector de llengua! ;)

2 comentaris:

Raquel* ha dit...

Doncs ja tenim la resolució: l´avinguda passa a dir-se "Avinguda al Vedat". Podeu llegir-ho ací: http://picam.info/picaocou/cronica-dun-canvi-anunciat/

Juan Enrique ha dit...

Era d'esperar, però res no canvia, jo continuaré dient Avinguda a l'Avinguda i País Valencià a la meua terra... enhorabona per l'entrada Raquel*.